IDEEËN OM GELD IN TE ZAMELEN

Wil je graag geld in zamelen voor SOS Kinderdorpen, maar heb je niet echt inspiratie om een actie op te zetten? Wij helpen graag een handje met voorbeelden van leuke activiteiten voor een geldinzamelactie.
filter
project
Rommelmarkt

Uitpuilende kasten en een volgebouwde zolder? Zorg voor een opgeruimd huis én hoofd. Verkoop al die spullen die je al zo lang niet meer hebt aangeraakt en steun daar ook nog eens SOS Kinderdorpen mee. Tip: Verhoog de omzet en verkoop niet alleen jouw eigen oude rommel, maar vraag ook jouw vrienden en familie hun oude meuk naar jouw kleedje/stalletje te brengen. Zoek dus een yard sale, een kofferbakmarkt of een buurtrommelmarkt uit, óf maak er een extra leuke Koningsdag van en kom in actie!

Start een actie
project
Motorrijden

Ga je graag (met vrienden) met de motor toeren? Maak van jullie motortocht dan niet alleen een gezellige (vakantie) rit, maar ook één met een bijzondere bestemming en doel: SOS Kinderdorpen. Laat het af te leggen aantal kilometers sponsoren door vrienden, familie of je bedrijf en doneer het bedrag om kwetsbare kinderen in onze programma’s te steunen. Start nu jouw motoractie met eindbestemming SOS Kinderdorpen

Start een actie
project
Zwemmen

Wekelijks in het zwembad om baantjes te trekken? Koppel jouw sportactiviteit voor een gezond lichaam aan een goed doel: kinderen die er alleen voor staan en ook graag in gezonde omstandigheden willen leven. Vraag vrienden, familie en/of collega’s of zij per baantje of voor een vastgesteld aantal banen een donatie willen doen. Ook een mooie stimulans voor een extra baantje! Start nu jouw zwemactie en zamel online geld in.

Start een actie
project
Wandelen

Niet alleen met rennen, maar ook met wandelen kun je geld ophalen voor het goede doel. Organiseer een mooie wandeling van 5, 10, 20 of meer kilometers en vraag je omgeving of ze een donatie per kilometer of voor de volledige afstand willen geven. En ze kunnen natuurlijk ook meewandelen. Wandel voor SOS Kinderdorpen, start nu jouw actie!

Start een actie
project
Sponsorloop

Een sponsorloop is een makkelijke en gezonde manier om samen met je klas geld op te halen. Laat je sponsoren door buren en familie en ren zo veel mogelijk kilometers om zo veel mogelijk geld op te halen. Start jouw sponsorloopactie voor SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
Obstacle run

Kinderen zijn dol op klimmen, klauteren, door plassen en modder rennen en zwemmen. En oudere jongeren zijn er tegenwoordig ook dol op gezien de vele obstacle runs die georganiseerd worden. Koppel jouw wedstrijd aan het goede doel en haal met jouw team geld op voor SOS Kinderdorpen. Start jouw actie!

Start een actie
project
Fietsen

Gek op fietsen en toe aan een uitdaging? Zet een speciale fietstocht op de rit van 10, 25, 50 of meer kilometer. Laat je sponsoren per kilometer of de totale afstand en vraag op deze manier aandacht voor kinderen die er alleen voor staan. Start nu jouw actie voor SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
Kook voor vrienden

Koppel jouw liefde voor koken aan een goed doel: kinderen die er alleen voor staan. Nodig vrienden, familie of collega’s uit voor een brunch, lunch of diner en vraag of ze wat geld willen inleggen als bijdrage voor SOS Kinderdorpen. Zo kan jouw maaltijd ook een maaltijd voor kwetsbare kinderen betekenen. Start een actie en organiseer een diner.

Start een actie
project
Bakken

Cake, koek en taart bakken is niet alleen leuk en lekker, maar je kunt ze vervolgens ook goed verkopen voor SOS Kinderdorpen. Ga met je heerlijke baksels langs de deur, verkoop ze op een marktje of organiseer een heuse ‘aan de bak en verkoop dag’ op school. Zo maak je met je cupcakes en koekjes ook veel kinderen blij die het niet zo goed hebben. Start jouw bakactie.

Start een actie
project
Cadeaubon doneren

Heb je nog cadeaubonnen en giftcards liggen waar je niks mee doet of die zijn verlopen? Doneer ze aan SOS Kinderdorpen. Een prachtige gift voor kinderen die nooit een cadeautje krijgen. Kom nu in actie!

Start een actie
project
Gift als cadeau

Een verjaardag, geboorte, huwelijk, jubileum, pensioen of ander feest? Vraag je gasten dat áls ze een cadeau willen geven, ze een gift voor SOS Kinderdorpen willen doneren. Zamel zo op eenvoudige wijze geld in voor kwetsbare kinderen wereldwijd. Een bijzonder cadeau voor deze kinderen! Start jouw giftactie.

Start een actie
project
Lege flessen inzamelen

Iedereen heeft wel lege flessen in huis. Wanneer je samen met anderen of alleen langs de deuren om lege flessen op te halen kun je veel geld ophalen!

Start een actie

Kom in actie.

Je eigen actie starten is heel simpel Start een actie