Hoe start je een actie?

Super leuk dat je een actie voor SOS Kinderdorpen wilt starten. Hieronder leggen we uit hoe je in actie kunt komen.

  1. Bedenk eerst wat je wilt doen om in actie te komen voor SOS Kinderdorpen.
  2. Kies voor welke campagne voor SOS je in actie wilt komen.
  3. Maak vervolgens een actie aan via de button ‘Kom in actie’ (rechts bovenin) of door op de button “Start een actie”  bij de door jouw gekozen campagne te klikken.
  4. Je kan je actie kort omschrijven en aanvullen met een leuke foto.
  5. Bepaal je streefbedrag en de looptijd van je actie (je kan dit altijd later nog wijzigen).
  6. Sla je actie op.
  7. Gefeliciteerd! Je hebt je eigen actie voor SOS Kinderdorpen gestart.
  8. Als je teamcaptain bent, kun je je teamleden uitnodigen om hun eigen actie te starten. Deze kunnen zij dan koppelen aan jouw actie.
  9. Promoot je actie bij vrienden, familie, kennissen, op school of werk.
  10. Houd je vrienden, familie en andere mensen die een donatie doen op de hoogte van je actie.

Heel veel succes en namens de kinderen alvast ontzettend bedankt voor je inzet.

Status alle campagnes

122
succesvolle acties
28
lopende acties
2077
Donateurs
140.966
gedoneerd

Veelgestelde vragen

Hoe start ik een actie?
Klik op de button ‘Kom in actie’ rechts bovenin of bij de campagne van jouw keuze. Maak vervolgens je eigen account aan. Binnen dit account kun je je actie(s) beheren. Vertel wat je actie inhoudt, plaats er een mooie afbeelding bij en houd je donateurs up to date over jouw actie. Heb je al een account en heb je al eerder een actie voor SOS kinderdorpen gestart? Dan kun je binnen je bestaande account een nieuwe actie starten.
Kan ik ook een actie in teamverband starten?
Ja, dit kan. Als jullie teamcaptain een actie start, kunnen alle teamleden hun eigen actie koppelen aan de gezamenlijke actie. Het is dan nog steeds voor je eigen vrienden, kennissen en familie mogelijk om direct aan jou te doneren. Dit bedrag wordt dan opgeteld bij de actie van jullie teamcaptain.
Wat gebeurt er met mijn donaties?
Al jouw donaties komen ten goede aan SOS Kinderdorpen. Afhankelijk onder welke campagne jij jouw actie plaatst, wordt het geld verdeeld onder de verschillende projecten van SOS Kinderdorpen. Zo komen bijvoorbeeld alle donaties die aan acties onder de campagne ‘Kom in actie voor kinderen in Syrië’ staan, ten goede aan de kinderen in Syrië.
Wat doe ik met gedoneerd muntgeld en briefgeld?
Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen je direct geld willen geven voor je actie. Super, goed! Stop dit geld in je eigen portemonnee en maak zelf het bedrag dat je hebt gekregen in muntgeld en briefgeld over via je actiepagina.
Hoe vind ik sponsoren?
Er bestaan verschillende manieren om je actie voor SOS Kinderdorpen te promoten. Hieronder een aantal tips om je actie te promoten: • Promoot je eigen actie via social media: Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Snapchat, Twitter • E-mail iedereen die je kent de link naar je actie, vraag om een donatie en jouw actie te delen. • Vertel iedereen op je werk, school, sportvereniging of sportclub over je actie en vraag om je te steunen door het geven van een gift. • Print flyers uit en deel ze uit aan iedereen die je kent of woont bij je in de buurt. • Je kunt ons ook vragen om tips, mail ons via acties@soskinderdorpen.nl of kijk bij andere acties om op leuke ideeën te komen.
Kan ik mijn actie verwijderen?
Ja, dit kan. Binnen je account bestaat de mogelijk om jouw eigen actie te verwijderen.
Wat doet SOS Kinderdorpen?
SOS Kinderdorpen helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen zonder ouders of deze dreigen te verliezen geven wij de kans om op te groeien binnen een veilige en liefdevolle familie. Familie zorgt er namelijk voor dat een kind zich gezond en goed kan ontwikkelen. Daarnaast zorgt SOS Kinderdorpen dat kinderen alles krijgen wat zij nodig hebben, zoals zorg, onderwijs, onderdak en voeding. Meer weten? Kijk op www.soskinderdorpen.nl
Ik heb een andere vraag
Staat je vraag er niet tussen? Mail ons op acties@soskinderdorpen.nl en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

START EEN ACTIE

Geen kind wordt geboren om alleen op te groeien. 1 op de 10 kinderen wereldwijd staat er alleen voor of leeft in een onveilige situatie. Ze leven in extreme armoede, hebben één of beide ouders verloren, worden verwaarloosd, misbruikt of groeien op in oorlog. SOS Kinderdorpen zet zich in voor deze kinderen. Door kinderen die de ouderlijke zorg zijn verloren op te nemen in een SOS familie en door kwetsbare families te ondersteunen met de zorg voor hun kinderen.

Kom in actie

Jij kunt SOS Kinderdorpen helpen kinderen weer een familie te geven. Start een actie –alleen of samen met familie, vrienden, collega’s of klasgenoten, en steun het werk van SOS Kinderdorpen. Graag geven we wat goede tips om online geld in te zamelen. Je kunt ook direct een actie starten.